Viktig köpavalpinformation

09.10.2020 15:01

Köpa valp..maila oss för förfrågningar
Köp hellre en rasren valp än en exklusiv blandras med flashigt namn! Varför? Hos oss får ni detta:

Att planera ett hundköp är både roligt och spännande, det är ju ändå en ny familjemedlem man skaffar sig. Just därför är det desto viktigare att man lägger ner den tid och omsorg på sitt köp som erfordras. De flesta skulle aldrig drömma om att gå in hos närmaste bilhandlare och köpa första bästa bil man ser. Ändå är det just så  många gör när de ska skaffa hund. Den nya lagen gäller att du som köpare har undersökningsplikt - dvs du skall träffa valpen och se att allt verkar vara en frisk och sund valp. Får du inte det - köp inte!


Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben och levererar valpen tidigast vid åtta veckors ålder med:
1) ett registreringsbevis, som är hundens identitetshandling
2) ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än en vecka och som bland annat anger valpens avmaskningsperioder
3) ett köpeavtal, underskrivet av båda parter. Där uppfödaren upplyser dig om valpen är vaccinerad och/eller försäkrad
4) Valpen är ID-märkt, blankett för att anmäla ditt ägarskap till SKK:s Ägarregister och Jordbruksverket.

5) Eu-pass mot en extra kostnad.

6) ”Dolda fel” försäkring som täcker fel som inte upptäcks innan leverans och inte ersätts av din ordinarie hundförsäkring.(SVELAND)

7) Du får med information om hundens skötsel, matvanor, avmaskning och när valpen ska vaccineras. 

 

Avmaskning och Vaccinationer
Innan leverans ska valpen ha avmaskats. Rekommendationen är att alla valpar vaccineras mot såväl parvo som valpsjuka, kennelhosta och smittsam leverinflammation (HCC). Vi följer våra veterinärers rekomendationer gällande intervall för vaccination. Det kan ändra sig beroende på nya forskningsresultat.
Vid utlandsresa gäller att hunden ska vara rabiesvaccinerad. Helst bör man också avmaska sin hund mot rävens dvärgbandmask om man åker utomlands och ska hem igen.
På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa allt om regler för in och utförsel av din hund till och från Sverige. 
https://www.sjv.se/

Försäkring
Rekommendationen är att hundägare har både veterinärvårds- och livförsäkring på valpen/hunden.
En olycka händer så lätt, och ett besök hos veterinären kan bli en kostsam affär. Kontrollera även att hemförsäkringen innehåller en ansvarsförsäkring, som hundägare har man strikt hundägaransvar, dvs Du är alltid ansvarig för vad Din hund företar sig oavsett om hunden har blivit provocerad eller ej. (Enligt Lag (1943:459) om tillsyn över hundar och katter, § 6, läs mer om lagen på Rixlex »» .>)

En bra kontakt med oss som uppfödare till valpen du vill ha, kan ha stor betydelse i framtiden om du som hundägare behöver hjälp och råd. Vi finns alltid där för vår våra valpköpare. 

Alla våra sålda valpar/hundar är alltid välkomna åter om man av någon anledningen ej kan ha hunden kvar och ej lyckas hitta annan lösning. Vi vill inte se våra avkommor säljas i andra hand.