Hur det började..

Rowleys Kennel -  liten hobbybaserad uppfödning med lång erfarenhet.

Aktiv inom Rasklubben Japansk Spets klubb sedan rasens inträde i Sverige.
S N Ch Lp Alvretens Xendi är vår stamtik, hennes blodslinjer finns ännu kvar i våra avkommor.

Våra linjer härstammar från de första av rasen som kom till Sverige 1973 importerade av Alvretens Kennel.
Vår första Japanska spets, Ch Alvretens Fuji  skaffade vi 1975 och har varit aktiva med rasen sedan dess, vi anser också att dessa underbara hundar kan mer än bara vara vackra. Vi har arbetat med både lydnad, bruks och agility med våra hundar. 


Vi föder upp våra valpar i hemmiljö med bästa möjliga förutsättningar. Alla valpar är hanterade, vana med ett normalt vardagsliv. Våra ambitioner är att hålla rasen frisk, sund och ändå rastypisk utan dragningar åt "popularitetsavel".

Rowleys i framtiden:

 

Vår japanska Import har lämnat några fina avkommor som vi hoppas kunna få fortsätta introducera i våra "gamla" linjer. Det är ett tidsödande projekt, men vi har gott förtroende inför framtiden. Vi försöker bibehålla våra gamla rastypiska linjer och blanda dem med obesläktade hundar för att bibehålla en genetisk variation och en frisk ras.

Rowley's Kennel har under våra 40 år som uppfödare fått fram ett flertal champions och det kommer flera eftersom.

 Vi har exporterat till Norge, Danmark, Finland, Australien, USA, England, Frankrike, Belgien, Holland, och Slovenien. Inget vi gör lättvindigt - men finns det bra anledningar så gör vi gärna en insats.

Välkommen att bli en av vårt team!

 

Våra valpköpare

Våra valpköpare är våra ambassadörer. Vi har många uppfödare som startat sin kennel med Rowleyshundar, eller uppfödare som stärkt sitt eget material med Rowleysavkommor. 
Vi vill påstå att många av de fina hundarna runtom i Skandinavien har Rowleysblod som bas. Det gör att vi själva är oerhört måna om att få tag på rätt material till nästa planerad kombination. Inget lämnas åt slumpen. 
Det är alltid trevligt att få sälja hund nummer två och tre till tidigare valpköpare, då vet vi att man varit nöjd med sin hund och kontakten man får från oss. OM man vill ha den.

Nyheter

Sommaren 2023

09.10.2023 19:47
Det blev många utställningar utan uppdateringar. Rowleys Excellens of Jin - Har tagit 5 cert under sommaren och klar för svenskt och danskt championat när hon fyller 2 år. Rowleys Magic Zhelda - har vunnit bästa tik nästan alla tävlingar hon deltagit i Sverige - samt tagit Danskt och Finskt...