Hur det började..

Rowleys Kennel -  liten hobbybaserad uppfödning med lång erfarenhet.

Aktiv inom Rasklubben Japansk Spets klubb sedan rasens inträde i Sverige.
S N Ch Lp Alvretens Xendi är vår stamtik, hennes blodslinjer finns ännu kvar i våra avkommor.

Våra linjer härstammar från de första av rasen som kom till Sverige 1973 importerade av Alvretens Kennel.
Vår första Japanska spets, Ch Alvretens Fuji  skaffade vi 1975 och har varit aktiva med rasen sedan dess, vi anser också att dessa underbara hundar kan mer än bara vara vackra. Vi har arbetat med både lydnad, bruks och agility med våra hundar. 


Vi föder upp våra valpar i hemmiljö med bästa möjliga förutsättningar. Alla valpar är hanterade, vana med ett normalt vardagsliv. Våra ambitioner är att hålla rasen frisk, sund och ändå rastypisk utan dragningar åt "popularitetsavel".

Rowleys i framtiden:

 

Vår japanska Import har lämnat några fina avkommor som vi hoppas kunna få fortsätta introducera i våra "gamla" linjer. Det är ett tidsödande projekt, men vi har gott förtroende inför framtiden. Vi försöker bibehålla våra gamla rastypiska linjer och blanda dem med obesläktade hundar för att bibehålla en genetisk variation och en frisk ras.

Rowley's Kennel har under våra 40 år som uppfödare fått fram ett flertal champions och det kommer flera eftersom.

 Vi har exporterat till Norge, Danmark, Finland, Australien, USA, England, Frankrike, Belgien, Holland, och Slovenien. Inget vi gör lättvindigt - men finns det bra anledningar så gör vi gärna en insats.

Välkommen att bli en av vårt team!

 

Våra valpköpare

Våra valpköpare är våra ambassadörer. Vi har många uppfödare som startat sin kennel med Rowleyshundar, eller uppfödare som stärkt sitt eget material med Rowleysavkommor. 
Vi vill påstå att många av de fina hundarna runtom i Skandinavien har Rowleysblod som bas. Det gör att vi själva är oerhört måna om att få tag på rätt material till nästa planerad kombination. Inget lämnas åt slumpen. 
Det är alltid trevligt att få sälja hund nummer två och tre till tidigare valpköpare, då vet vi att man varit nöjd med sin hund och kontakten man får från oss. OM man vill ha den.

Nyheter

Specialutställningen 2022

18.07.2022 17:45
Rowleys Image of Diva - 12 år gammal gjorde sin första och sista start i veteranklass. Hon tog en 2ndra placering i veteranklassen och totalt blev hon 3a Bästa tik av totalt 55 startande.